Икономически университет – Варна

Краен срок за кандидатстване: 31 май 2023 г.

Краен срок за кандидатстване: 28 март 2023 г. Желаещите могат да изпратят CV със снимка и мотивационно писмо на английски език.

Събитието е насочено към всички, които се интересуват от широкия спектър от аспекти, които Европейският съюз включва. Крайният срок за онлайн регистрация и изпращане на разширени резюмета е 5 април 2023 г.

Отворено е кандидатстването в рамките на кампанията DiscoverEU на Европейската комисия, която предоставя възможност на 35 000 младежи да получат безплатна железопътна карта, за да опознаят Европа. Срокът за кандидатстване е до 29 март 2023 г. в 12:00 часа

Представители на два румънски университета посетиха ИУ – Варна от 6 до 10 март 2023 г. и изнесоха лекции пред студенти от втори курс, специалност „Международен бизнес“.

Във форума участваха представители на университети от повече от 30 страни, включително от Кипър, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Гърция, България, Италия, Унгария и др.

Доц. д-р Даниела Кришан от Romanian-American University в Букурещ посети Икономически университет – Варна по линия за академичен обмен на програма „Еразъм+“.

Комисия „Фулбрайт“ организира уебинар на 10 март 2023 г. от 17:00 ч., на който ще представи възможности за академични стипендии за висше образование.

За първи път Университетът за приложни науки Бон-Рейн-Зиг е домакин на международно и интердисциплинарно лятно училище "Устойчиви иновации и инженерство: Произведено в Германия".

По покана на българското посолство в Нигерия, ИУ – Варна организира онлайн среща с представители на Търговско индустриалната камара на Лагос с цел укрепване на партньорските отношения и промотиране на възможностите за мобилност на студенти и персонал.