Икономически университет – Варна

Според UniRank Икономически университет – Варна е на 4 място по популярност в YouTube, на 6 място в класацията на университетите в Instagram за 2024 г. и в Топ 7 по последователи в X (бившия Twitter).

Резултати от конкурс по програма "Еразъм+" за студентска мобилност с цел обучение за академичната 2024/2025 г.

В периода от 18 до 22 март 2024 г. доц. д-р Калоян Колев, ръководител катедра „Обща икономическа теория“ при ИУ – Варна участва в мобилност на персонала по програма „Еразъм+“ в Университет Йоханесбург в гр. Йоханесбург, Република Южна Африка.

В периода от 18 до 22 март 2024 г. проф. д-р Стоян Маринов и пом. ректор Свилен Столаров участваха в мобилност на персонала по програма „Еразъм+“ в Тракийския университет в гр. Одрин.

Чуждестранните студенти бяха посрещнати по стара българска традиция с питка със сол и мед.

Изберете своята дестинация сред мрежата от партньори на ИУ – Варна и се обучавайте там през следващата учебна година.

Възможност за участие на преподавател от Икономически университет – Варна в INUAS COIL Days, организирани от Hochschule Munchen

Начало
27
фев

На срещата ще бъде разяснено как се кандидатства, какви са изискванията към кандидатите, информация за партньорски университети и др. Предвидено е време за дискусионен панел, когато участниците могат да отправят допълнителни въпроси.

Близо 40 студенти от над 10 държави в и извън Европейския съюз ще прекарат летен семестър по програма "Еразъм+" в ИУ – Варна. Най-силно присъствие на студенти, избрали ИУ – Варна се отчита от Германия, Чехия, Словакия, Испания.

На 16.02.2024 г. Комисията за академичен обмен разгледа постъпилите в електронната система заявления от преподаватели и служители за участие в мобилност на персонала.