Икономически университет – Варна

Начало
15
май

В рамките на един час ще бъдат показани интересни бази и инструменти, подпомагащи работата на изследователите.

Възможност за участие на младежи до 25 години в организирана игра симулация - международен Модел на ЮНЕСКО на тема “Етика на използването на изкуствения интелект в образованието“

Начало
27
май

Форумът е организиран от Икономически университет – Варна и Националната агенция за оценяване и акредитация

Акселераторът, който вече се утвърди като платформа за стимулиране на предприемачески начинания, отново привлече голям интерес от страна на студентите и младите стартъпи.

Студенти от Икономически университет – Варна се включиха в пролетното издание на Markstrat Dukenet Challenge, което се проведе седмицата от 8-ми до 12-ти април 2024 г. в Avans University of Applied Sciences, Нидерландия.

Гостуването на PwC е в рамките на осъществяваното сътрудничество с университета, като през следващата учебна година предстоят нови съвместни събития

Заявления за допускане до държавен изпит и защита на дипломна работа ще се приемат от сектор "Бакалаври" и сектор "Магистри" на 5, 6 и 7 юни 2024 г.

Събитието се проведе на 8 май 2024 г. от 15:15 ч. в зала 128 в ИУ – Варна и на него компанията предложи на студентите две стажантски програми.

Начало
14
май

Проф. Ганчев е четвърти поред носител на академичната награда "Проф. Станчо Чолаков" за високи постижения в областта на финансовата наука и местното управление.

Възможност за отпускане на стипендии за академичен обмен между европейски и корейски студенти дава програма DUO-KOREA Fellowship Programme за учебната 2024/2025 г.