Икономически университет – Варна

Като част от многогодишното партньорство със Световно бизнес училище – Мумбай, ИУ – Варна организира и осъществява за трети път входяща академична мобилност на индийски студенти.

Следвайки стратегическите цели по интернационализация в последните години, Икономически университет – Варна разширява сътрудничеството си с висши училища от държавите в Централна Азия.

В седмицата 25 - 28 април 2023 г. в гр. Анкара бе проведен първият по рода си научен форум между български и турски университети. Организатори на форума бяха Икономически университет – Варна, Анкарския университет и Университет „Башкент“.

Проф. д-р Андреас Моринг от Международното училище по мениджмънт към Университета за приложни науки в Хамбург, Германия посети за първи път ИУ – Варна по линия за академичен обмен на програма „Еразъм+“.

Начало
04
май

На събитието студентите ще имат възможност да се запознаят повече с програмата “Еразъм+” и мобилностите за практика и обучение.

Представители на академичния състав на Университет Лучиан Блага в Сибиу посетиха Икономически университет – Варна в периода 21.04.-27.04.2023 г.

Щандът на ИУ – Варна привлече интереса на над 2000 посетители, които останаха очаровани от възможностите за обучение и кариерна реализация след завършване, които университетът предлага на своите чуждестранни студенти.

Второто издание на най-голямото събитие на Еразъм поколението се проведе в Букурещ от 6 до 9 април 2023 г., събирайки повече от 900 участници от цяла Европа и други континенти. Домакин на събитието бе Политехническият университет в Букурещ.

Новооткритото споделено пространство на Кока-Кола Юропасифик Партнърс Сървисис в ИУ – Варна бе изпълнено с чуждестранни студенти и представители на компанията, които проведоха среща-дискусия.

Отдел "Международно сътрудничество" обявява резултатите от проведеното класиране по програма "Еразъм+" за студентска мобилност с цел обучение за академичната 2023/2024 г.