Икономически университет – Варна

Чуждестранни студенти

Икономически университет – Варна приема чуждестранни студенти - кандидати от ЕС и ЕИП и кандидати извън Европейския съюз и ЕИП.

Изберете вашата специалност, разберете каква е процедурата за кандидатстване. Прочетете критериите за приема и какви са необходимите документи. Вижте таксите за обучение. Свържете се с нас ако имате въпроси.

БАКАЛАВЪР

 

БАКАЛАВЪР

МАГИСТЪР

 

МАГИСТЪР

ДОКТОР

 

ДОКТОР

СЪВМЕСТНИ ПРОГРАМИ

 

СЪВМЕСТНИ ПРОГРАМИ

ПРАКТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

 

ПРАКТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

ТАКСИ ЗА ОБУЧЕНИЕ

 

ТАКСИ ЗА ОБУЧЕНИЕ

ПРИЗНАВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ПЕРИОДИ НА ОБУЧЕНИЕ

 

ПРИЗНАВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ПЕРИОДИ НА ОБУЧЕНИЕ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

КОНТАКТИ ЗА ПРИЕМ

 

КОНТАКТИ ЗА ПРИЕМ

Скъпи кандидат-студенти,
Предстои ви да направите една от най-значимите и най-важните стъпки в живота си. Значима и важна, защото е избор не само на път, но и на посока ­ към образование, към духовни ценности, които ще бъдат сигурна и надеждна основа на професионалното ви и личностното ви развитие и реализация. От векове за българина най-сигурната инвестиция за бъдещето е образованието.
Горд съм да ви представя Икономически университет – ­ Варна. Ние предлагаме съвременно образование, отговарящо на световните стандарти, което има своите здрави устои в постиженията на човешката цивилизация и в академичната традиция, утвърждавана от поколения преподаватели и студенти по икономика в продължение на 96 години. Неслучайно девизът ни е "С академични традиции в бъдещето". Създаден като втори университет и първи стожер на научната икономическа мисъл в България, нашият университет е щастлива територия на академичната свобода, в която не само ще осмислите и разберете света, но и ще постигнете своята идентичност, ще познаете себе си. Постоянен е и стремежът ни да осигурим и най-добрите условия за свободно движение на студенти от различни университети и държави чрез системата за акумулиране и трансфер на образователни кредити.
Приветствам ви за проявения интерес към нашия университет и искрено ви желая да се присъедините към академичната общност в него, като внесете своя младежки порив към знание и градивна свободна воля.