Икономически университет – Варна

Финансов иновационен лагер стартира в ИУ – Варна

В ИУ – Варна на 22 март 2022 г. стартира „Финансов иновационен лагер“ – първата по рода си инициатива със състезателен характер, която събира на едно място студенти, ученици, представители на бизнеса, университетски преподаватели и доброволци.

Събитието е част от 10-тото юбилейно издание на организираната под егидата на ОИСР „Световна седмица на парите“ (21-27 март) и е посветено на 100 годишнината на финансовата наука в най-старото висше икономическо училище в България.

Проявата се осъществи съвместно от катедра „Финанси“, сектор „Управление на проекти“ и Junior Achievement Bulgaria - национален координатор на Световна седмица на парите за страната.

Водещи на събитието бяха проф. д-р Стефан Вачков, доц. д-р Недялко Вълканов и гл. ас д-р Пламен Джапаров.

Поздравления към участниците отправиха доц. д-р Христина Благойчева, декан на Финансово-счетоводен факултет и Ирина Илиева, директор „Организационно развитие“ на Junior Achievement Bulgaria.

В първия ден от Финансовия иновационен лагер бе представено условието на казуса, разработен от CSOFT LTD. – основен спонсор на събитието. Представителите на CSOFT LTD. влязат в ролята на ментори, за да окажат съдействие на всеки екип по време на работата им върху казуса.

Във Финансовия иновационен лагер се съревновават предварително одобрени 27 студенти от ИУ – Варна, обучаващи се в катедра „Финанси“, катедра „Счетоводна отчетност“, катедра „Информатика“, катедра „Международни икономически отношения“ и катедра "Икономика и управление на търговията и услугите", както и 27 ученици от XI и XII клас от училища във Варна, Пловдив, Бургас, Добрич, Шумен, Русе, Силистра, Плевен, Сандански, Горна Оряховица и Хасково. Всички участници работят в екипи от 6 души (трима студенти и трима ученици).

Решенията на казуса ще се представят пред жури  на 25 март 2022 г. Събитието ще се проведе дистанционно – в платформата Google Meet  в следната виртуална стая: https://meet.google.com/byp-cmwb-kdb

За участниците в екипите, класирани на първо, второ и трето място се предвиждат предметни и парични награди, осигурени от ИУ – Варна и партньорските бизнес организации:

CSoft Ltd.

KBC Group N.V. - Branch Bulgaria

myPOS Technologies AD

TBI Bank

23 мар 2022



Подобни