Икономически университет – Варна

Среща на академичното ръководство на Икономически университет – Варна с отличници и изявени студенти

В навечерието на студентския празник 8 декември академичното ръководство на Икономически университет – Варна организира среща със студентите, които имат отлични постижения през 2022 – 2023 г. и принос за утвърждаване на авторитета на висшето училище като престижен образователен, научен и културен център. Тя се състоя на 30.11.2023 г. (четвъртък) в зала АУЛА.

По традиция събитието се провежда като знак на внимание към изявените възпитаници на висшето училище с отлични резултати в образователния процес и активна извънучебна дейност (състезания, олимпиади, научни форуми и др.), с които университетът се гордее и оценява високо техния труд, последователност и амбиция по пътя им към постигането на високи резултати. Всички те получиха специални грамоти.

772-ма отличници и изявени студенти от ОКС „бакалавър“ (втори, трети и четвърти курс), „професионален бакалавър“ и „магистър“ бяха аплодирани от академичното ръководство, а ректорът проф. д-р Евгени Станимиров направи обръщение към тях, в което ги провокира с три въпроса: “Колко от вас са правили списък, когато влизате в магазин и искате да купите голям брой продукти?“ (почти всички присъстващи вдигнаха ръка). “Колко от вас сте правили план, когато организирате парти или посрещате повече гости?“ (болшинството отново вдигнаха ръка).“Колко от вас сте правили списък или план за вашата кариера и живот?“ (само около 15% вдигнаха ръце). Проф. Станимиров апелира към изявените студенти да се замислят върху резултатите от поставените въпроси и каза: „За мен и колегите от моя екип е привилегия и огромно удоволствие да ви поздравим, както правим всяка година в навечерието на 8 декември. Привилегия е, защото няма нищо по-хубаво за една образователна институция от това да идентифицира, мотивира и подпомага развитието на мислещи, креативни и способни млади хора като вас. Спомням си една моя любима реклама по множество билбордове в страната. Нейното съдържание е следното: „Ако жънете различно, защо да торите еднакво?“. Ето защо ние оценяваме вашите усилия като студенти, които са постигнали резултати. За нас стимулирането на таланта, креативността и трудолюбието на нашите студенти е кауза.“

Официални гости на събитието бяха областният управител на Варненска област проф. д-р Андрияна Андреева и зам.-кметът на Община Варна Павел Попов, които също поздравиха присъстващите студенти.

01 дек 2023



Подобни