Икономически университет – Варна

При огромен интерес започна традиционният форум „Кариери“ в Икономически университет – Варна

При огромен интерес започна традиционният форум „Кариери“ в Икономически университет – Варна. Той се провежда присъствено от 27 до 30 март 2023 г. В 11-ото му издание му издание в продължение на 4 дни ще се включат 80 участници (фирми, институции, организации). Висшето училище се стреми да предостави на възпитаниците си среда, която съчетава теоретични знания с практически примери от професионалния сектор. Тази формула за успешно кариерно развитие, изграждане на предприемаческо мислене, социална отговорност и прилагане на меки умения затвърждава устойчивите взаимоотношения между студентите и представителите на бизнеса вече повече от десетилетие.

Форумът беше официално открит от ректора на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров и директора на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ Ивелина Тодорова-Янкова. В обръщението си към участниците проф. Станимиров подчерта, че в глобален план 75% от работодателите имат затруднения с намирането на кадри, което е страхотна новина за търсещите работа, но не е толкова радостна за компаниите. „През последните години много се говори за качество на образователния продукт, иновации, предприемачество, изкуствен интелект. Дори тези термини са превърнаха в основни опорни точки, които задават векторите за развитие на образователната система.“ – каза проф. Станимиров и призова участниците във форума съвместно да полагат усилия за развитие на естествения интелект на младите хора, но не само това. „Образованието не е наука. То е умение да лавираш в една понякога силно аморфна среда. И тук не става въпрос само за управление на образователните структури, дори не само за преподаване, а преди всичко за привличане и задържане на вниманието, за мотивиране на младите хора. Много хора, увлечени в рейтинги, класации, изкуствен интелект и други, пропускат социално-емоционалния компонент, който според последни изследвания, изнесени на Световния икономически форум, ще бъде отговорен до 90% за това какво ще се случи с нашите деца. Младежите са силно пластични, много разнородни, събрани на едно място, с интензивни влияния помежду им и с огромни, често негативни и демотивиращи външни вмешателства посредством инфлуенсъри, псевдо успели предприемачи и т.н. Ето защо е много важно всички ние – хората в образователната система, но и представителите на бизнеса и публичните администрации да бъдем до младите хора в процеса на тяхното изграждане.“ – заяви проф. д-р Евгени Станимиров.

Единадесетото издание на форум „Кариери“ през 2023 г. цели да събере на едно място фирми, които предлагат работа и/или стаж, от различни браншове и студенти с висока подготовка в областта на икономиката, управлението, информационните технологии и туризма. Реализираните перспективи, ентусиазмът по време на интервю с представител от бизнеса, професионалното отношение на младите хора са част от емоциите, които в периода  27 – 30 март 2023 г. ще изпълнят Студентската улица в академичната сграда на Икономически университет – Варна, ет. 1 по време на четиридневното кариерно събитие.

  • 27 март – Икономика, администрация, производствен бизнес, търговия, логистика и др.
  • 28 март – Аутсорсинг, IT, консултиране и маркетинг
  • 29 март – Финанси и счетоводство
  • 30 март – Туризъм

Искаш да намериш стаж? Търсиш си работа по специалността? Искаш директен контакт с работодател? Искаш да проучиш пазара на труда? Искаш смяна на работно място?

Сега е моментът – от 27 до 30 март всеки ден от 09:30 ч. на Студентската улица в основния корпус на университета.

27 мар 2023



Подобни