Икономически университет – Варна

Надграждане на мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт

Студентският спортен клуб към Икономически университет – Варна и Дирекция “Спорт” към Община Варна продължават надграждането на мултимедийна образователна инициатива, насърчаваща практикуването на различни видове спорт от ученици и студенти – "Модел за обучение и практикуване на спорт в дистанционна (онлайн) форма".

През 2022 г. продължава заснемането на видеа, насърчаващи двигателната активност и спорт в направления:  фитнес, волейбол, баскетбол, тенис на маса и мотивация. Тази година са включени и серия от видеа за профилактика срещу гръбначни изкривявания.

Как да заемем правилна стойка при работа с компютър? Кинезитерапевтът Борислав Чонгов посочва типичните грешки, които допускаме, докато седим пред електронните устройства и възможните проблеми, до които води продължителното обездвижване.

Упражненията можете да изпълнявате по време на работа, в университета, в училище или в дома си.

Разработването на тази мотивираща и образователна кампанията е част от посланието към младите хора, че именно спортът има силата да изгражда психофизически качества, необходими за развитието на потенциала, да трансформира и да формира лидери.

09 ное 2022



Подобни