Икономически университет – Варна

XIV Черноморски туристически форум "Рестарт на туризма – нова надежда"

В днешната необичайна обстановка Варненската туристическа камара (ВТК) мобилизира сили и средства за провеждане на традиционния Черноморски туристически форум, който тази година е 14-и поред. Той ще се състои виртуално на 23 и 24.04.2021 г. при спазване на всички противоепидемични предписания на контролните органи. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, Министерството на туризма, Икономически университет – Варна и катедра „Икономика и организация на туризма“. То ще се излъчи от мултимедийното студио на Икономически университет – Варна и може да бъде наблюдавано онлайн в Youtube канала на ВТК.

Темата на форума е „Рестарт на туризма – нова надежда“. Участници от страната и чужбина ще представят коментари относно функционирането на туризма в условията на Ковид-19 и ще споделят идеи за справяне с кризисните предизвикателства. С поглед към бъдещето студенти ще презентират свои наградени разработки с креативни идеи за туризма. Част от събитието ще бъде посветено на юбилея „Варна – 100 години курортен град“.

Сред лекторите са извънредният и пълномощен посланик на Република България в Черна гора д-р инж. Меглена Плугчиева, Соня Георгиева – директор на дирекция „Туризъм“ в Община Варна, проф. д-р Стоян Маринов – декан на факултет „Управление“ в ИУ – Варна, Илин Димитров – председател на ВТК и директор на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ в ИУ – Варна, водещи мениджъри на фирми от туристическия бранш. Своя принос ще дадат и представители на науката с разработването на доклади, свързани с темата на конференцията, които ще бъдат издадени в специален сборник. Варненската туристическа камара е твърдо убедена, че подобни инициативи сплотяват участниците в тях, повишават мотивацията и повдигат духа им в критични ситуации.

Всички желаещи могат да се присъединят към форума и да участват активно, задавайки въпроси на лекторите, за да се получи отворена дискусия и да научат повече за последните тенденции и събития в сферата на туризма от професионалисти в сектора.

Гледайте форума тук: https://www.youtube.com/watch?v=gQsmMeMpN_s

Пълната програма, лекторите и как да се присъедините в реално време към форума можете да откриете на официалната му страница: https://www.blackseatourismforum.com/

20 апр 2021



Подобни