Икономически университет – Варна

Среща на академичното ръководство на Икономически университет – Варна с отличници и изявени студенти

По традиция в навечерието на студентския празник 8 декември академичното ръководство на Икономически университет – Варна организира среща с отличниците от всички специалности и изявените възпитаници с активна извънучебна дейност. Тя се състоя на 07.12.2022 г. Празничната зала АУЛА се изпълни със стотици талантливи млади хора, постигнали отлични резултати в учебния процес, завоювали призови места в научни форуми, национални и международни олимпиади, спортни състезания и други изяви, участвали като доброволци в различни благородни каузи. Всички те получиха почетни грамоти от ректора на висшето училище проф. д-р Евгени Станимиров.

„Днес е особен ден за Икономически университет – Варна. Ден, в който засвидетелстваме уважението си към всички наши отлични и отличени за постижения студенти!“. С тези думи проф. Станимиров започна поздравителното си слово към присъстващите. „За мен и колегите от моя екип е привилегия и огромно удоволствие да Ви поздравим в днешния ден! Привилегия е, защото няма нищо по-хубаво за една образователна институция от това да идентифицира, мотивира и подпомага развитието на мислещи, креативни и способни млади хора като Вас.“ – подчерта ректорът. В обръщението си към студентите той говори за огромните възможности, които се откриват пред тях – възможности, които те трябва да идентифицират и прегърнат чрез работа и отношение. Проф. Станимиров обърна специално внимание на необходимостта да изберат правилно посоката и да работят, като проявяват устойчивост на характера, да добавят способност да откриват възможности, умение да преодоляват трудности и кураж да постигат мечтите си. Той очерта пред студентите стратегията на университета, която е насочена към прагматично обучение, изграждане на предприемаческа култура и работа за превръщане на местната предприемаческа екосистема в естествен гравитационен център за привличане на таланти, както и 3-те й основни стълба: предприемачество, интернационализация и дигитализация.

Проф. Станимиров благодари на отличните и изявените студенти, защото именно те добавят стойност и правят разликата в едно висше училище. „В този смисъл Вие имате кауза – да увличате след себе си Вашите колеги, показвайки им личния си опит и успехи. Ето защо апелът ни към Вас е да прегърнете и следвате тази кауза. В заключение бихме желали с моите колеги да Ви благодарим, че избрахте ИУ – Варна за Ваш университет. Силно се надяваме, че се гордеете с направения избор. Част от Вашия успех ще зависи от способността ви и желанието ви да позиционирате себе си като знаещи и можещи, а Вашия университет – като школа, която е подпомогнала развитието на талантите ви.“ – подчерта проф. д-р Евгени Станимиров.

08 дек 2022



Подобни