Икономически университет – Варна

Представяне на образователна платформа по проект ESSENCE и обучение за развитие на меки умения на работодатели и служители от агенции за недвижими имоти във Варна

На 24.11.2022 г. в Зала 1 на Икономически университет – Варна екипът по изпълнение на проект ESSENCE (Enhance Soft Skills to Nurture Competitiveness and Employability, (projectessence.eu), финансиран по програма ERASMUS +, представи проектната образователна платформа за развитие на меки умения (https://projectessence.eu/toolkits.php) пред работодатели и служители от агенциите за недвижими имоти „Логос“, „Градев“ и „Имоти България“ и проведе обучение за развитие на меки умения, съобразено със спецификата на работата в сферата на недвижимите имоти.

Експертите по недвижими имоти се запознаха с проектните дейности и постигнатите резултати – обучителни модули на проектната платформа за развитие на седем меки умения, достъпни на седем езика.

При обучението за развитие на меки умения се взеха под внимание особеностите на работата в областта на недвижимите имоти. Наблегна се на значението на развитието на междукултурната компетентност на брокерите за по-ефективна работа с чуждестранни клиенти, като на участниците бяха предоставени и линкове към онлайн ресурси за културата, етикета, бизнес практиките в различни страни, както и за особеностите на невербалната комуникация в различни култури.

Бяха проведени интерактивните игри за вземане на решения от модула „Преценка и вземане на решения“ и модула „Емоционална интелигентност“, като се обсъдиха и казусите „Стъпка по стъпка“ от модула „Емоционална интелигентност“ и казуса „И аз се радвам, че се запознахме“ от модула „Критично мислене“. Разгледани бяха техники за по-ефективна работа в екип – брейнсторминг и брейнрайтинг, разработени в модула „Творческо мислене“, като бяха изтъкнати предимствата и недостатъците на всяка.

В продължение на идеите от казусите и игрите от образователната платформа на ESSENCE участниците обсъдиха учебни видеа за подобряване на уменията за бизнес комуникация. Използваните от друг източник видео материали представят една комуникативна ситуация в два различни варианта и наблягат на значението на вербалната и невербалната комуникация при работата в екип и при работата с клиенти/партньори. Бяха онагледени и междукултурните различия при водене на преговори между представители на монохронни и полихронни култури.

Участниците в обучението споделяха опит, обменяха идеи, привеждаха доводи и контраргументи, защитавайки една или друга позиция. Обратната връзка на брокерите за обучението е отлична.

Екипът на проект ESSENCE при Икономически университет – Варна може да организира обучение за работа с платформата ESSENCE и за Вашия екип.

Координатите за връзка с нас можете да видите тук.

Очакваме Ви!

29 ное 2022



Подобни