Икономически университет – Варна

Първо място за Икономически университет – Варна в Петото национално състезание по медиация за студенти

Възпитаници на Икономически университет – Варна спечелиха първото място в Петото национално състезание по медиация за студенти. Висшето училище се включи с два отбора в надпреварата, която се проведе на 11 и 12 ноември 2023 г. в гр. Велико Търново.

След оспорвана надпревара Яна Гюзелева – четвърти курс, специалност „Предприемачество и инвестиционен мениджмънт“, и Даниела Карагьозова – четвърти курс, специалност „Международен бизнес с преподаване на английски език“, спечелиха първото място в категория „Адвокат/клиент“. В отборното класиране Икономически университет – Варна спечели третото място. Треньорът, придружаващ отбора – гл. ас. д-р Недялка Александрова, бе отличена с трето място в категория "Треньор".

За отлично представяне в състезанието бяха наградени Марина Цветкова – четвърти курс, специалност "Финанси", и Мая Младенова – четвърти курс, специалност "Счетоводство и финанси", в категория "Медиатор", както и Йоанна Живкова – трети курс, специалност "Маркетинг", и Олчай Юсуф – четвърти курс, специалност "Международни икономически отношения", в категория "Адвокат/клиент".

Треньорите, които подготвиха отборите, бяха сертифицираните медиатори гл. ас. д-р Диана Димитрова – преподавател в катедра „Правни науки”, и гл. ас. д-р Недялка Александрова – преподавател в катедра „Международни икономически отношения“. Те споделиха, че са много удовлетворени от представянето на студентите, което с всяка изминала година е все по-добро. Това състезание им носи не само удовлетвореност от доброто представяне и спечелените призови мяста, но и нови познания, които биха могли да използват в професионалния и личния живот, подобрявайки комуникативните си умения.

Състезанието по медиация се организира от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“ с домакинството на НВУ като част от инициативите за популяризиране на медиацията. ИУ – Варна е редовен участник в него и единственото висше училище у нас с Университетски център по медиация.

13 ное 2023



Подобни