Икономически университет – Варна

Официално започна новата академична 2021/2022 година в Икономически университет – Варна

Новата академична 2021/2022 година в Икономически университет – Варна беше открита официално на 16.09.2021 г. В приветственото си слово ректорът проф. д-р Евгени Станимиров отправи множество пожелания към младите хора, които се довериха на  първото висше икономическо училище в България, за да бъдат обучавани в него. Той им пожела „да се научат правилно да разпределят времето си и да знаят, че са 100% отговорни за това, което им се случва; да вярват в себе си; да мечтаят, но и да действат, за да направят мечтите реалност и в своите действия да бъдат последователни, упорити и креативни, защото креативността не е талант, а начин на действие; да се стремят да се усъвършенстват и да станат толкова добри, че да не могат да ги игнорират; да станат майстори в това, с което се захващат, а след това да не се задоволяват с майсторството, а отново да станат аматьори и да продължават да учат; да бъдат здрави, целеустремени, амбициозни, успешни и смислено различни; да разчупват клишетата, да мечтаят, да показват своите таланти.“. Сред посланията му към първокурсниците беше искрената вяра в тях, “защото те ще се превърнат в „строители“ на нашата Родина.“.

Водещ на тържествената церемония беше зам.-ректорът по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Силвия Благоева. Официални гости на събитието бяха Марио Смърков – областен управител на Варненска област; Веселин Василев – зам.-кмет на район „Приморски“ – Варна; Ваня Желева – зам.-кмет на район „Младост“ – Варна; Веселин Василев – зам.-кмет на район „Приморски“; Димитричка Ганева – главен експерт в дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна; академичното ръководство на ИУ – Варна; бивши ректори на висшето училище, студенти и родители.

От името на първокурсниците слово произнесе Симона Николова, приета с максимален бал 24 в специалност „Стокознание и митническа дейност“. „Сега стоя пред вас, изпълнена с много вълнение, очаквания и надежди за това, което ни предстои. Няма как да съм сигурна какво следва, но вярвам, че сме взели правилното решение, а именно да станем част от голямото семейство на Икономически университет – Варна. Естествено е днес да се питаме какво ще ни даде нашият университет, но трябва и да се попитаме, и да намерим отговор на въпроса какво ние сме готови да дадем. Приемам присъединяването си към тази академична общност като голяма чест, но осъзнавам, че това е и голяма отговорност. Нека се учим и стремим към знанието така, че да сме достойни за вековните академични традиции на нашата Алма матер и нека бъдем промяната, която искаме да видим! Нека всички заедно оставим своята достойна следа! Сега е нашето време!“ – заяви Симона Николова.

Поздравителни адреси по случай новата академична година ИУ – Варна получи от кмета на Община Варна Иван Портних, директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна и член на Съвета на настоятелите Лилия Христова, кмета на Район „Приморски“ Петя Проданова, кмета на район „Младост“ Христо Христов, председателя на Окръжен съд – Варна Марин Маринов, председателя на Варненската туристическа камара Илин Димитров и др.

След тържествената церемония първокурсниците получиха своите студентски книжки. Освен това те имаха възможността на 15 и 16 септември да опознаят своя университет и клубовете по интереси в рамките на информационните дни, организирани специално за тях.

16 сеп 2021



Подобни