Икономически университет – Варна

Конкурс "Наградите на БАИТ" за 2023 г.

26 са подадените кандидатури в 7 от категориите на конкурса към момента.

За Образователна награда сили мерят 3 компании, заявили принос в тази сфера. Вече са факт и първите ИКТ проекти на екипи от ученици и студенти в категория Младежка награда.

 

Преподавателите и студентите/учениците имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Регистрацията е безплатна!

Образователната награда тази година търси да отличи:

  • компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите;
  • иновативни интегрирани програми между висши училища и компании за подготовка на ИКТ кадри;
  • иновативни интегрирани програми между висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
  • иновативни интегрирани програми между български и чуждестранни висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
  • висши училища, подкрепящи средното образование чрез специално разработени програми за тях и предоставянето на университетски преподаватели за воденето на отделните дисциплини.

В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите.

Наградите

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“. Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Краен срок за регистрация за участие: до 24:00 ч. на 15 декември 2023 г.

Церемонията

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров, носител на Награда за литература на Европейския съюз.

Връчването на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г. Христо Борисов и Георги Бърдаров ще дадат визионерско начало на церемонията с диалог между технологичната и хуманитарната сфери. На сцената ще чуем гледните точки на ИТ предприемача и хуманитариста. За аудиторията предстои вдъхновяващ разговор за това как технологиите променят бизнеса и начинът ни на живот, за ролята на изкуствения интелект и какво бъдеще ни очаква. Двамата ще връчат и Наградата за специален принос на отличения в 13-ото издание на конкурса.

11 дек 2023



Подобни