Икономически университет – Варна

Имате иновативна бизнес идея? EIT Jumpstarter подкрепя кандидати в 7 категории

Новото издание на EIT Jumpstarter, една от най-добре познатите европейски предакселераторски програми, е вече отворена! Кандидатите могат да представят своите иновативни идеи в седем тематични категории. Освен здравеопазване, екипите могат да кандидатстват в категориите суровини, храни, енергетика, производство, градска мобилност, нов европейски Баухаус. Заявки могат да се изпращат до 10 април 23:59 ч. (CET).

EIT Jumpstarter, която през 2019 получи награда за Най-добра инициатива за обучение в Европа, е една от най-широкообхватните междусекторни програми, предназначена за новатори в ранен етап от развитието на своите бизнес идеи, които искат да получат насоки и начален тласък за своя бизнес. Програмата е специално фокусирана върху таланти от Централна, Източна и Южна Европа, които искат да утвърдят своята бизнес концепция, да разработят бизнес план и да представят идеите си на потенциалните бъдещи инвеститори. В предишните издания над 500 екипа вече бяха обучени и подкрепени.

За кого е предназначена EIT Jumpstarter?

Програмата е предназначена за новатори в някоя от следните области: здравеопазване, земеделие и храни, енергетика, суровини, промишленост или градска мобилност с иновативна бизнес идея. EIT Jumpstarter е отворена за студенти, докторанти, научни работници и предприемачи. Участниците ще научат как да стартират изграждането на своя бизнес в уникална по рода си междусекторна среда: как да създадат екип, бизнес процес и организационна структура. Основният акцент е поставен върху количественото изграждане на бизнес модел. Чрез програмата EIT Jumpstarter обучителите и треньорите ще помогнат кандидатствалите да намерят най-подходящия бизнес модел за тяхната идея и ще им помогнат да я утвърдят. В края на програмата завършилите ще подготвят свое собствено презентиране на бизнес план (pitch deck), канава за бизнес модел (business model canvas), анализ на конкуренцията (competitive landscape), стратегия за излизане на пазара („go-to-market strategy“) и пътна карта за стъпките към реализация („roadmap“).

Чрез програмата кандидатствалите ще получат подкрепа от най-добрите обучители и ментори в съответната област, както и възможността да спечелят до 10 000 евро!

Заявленията са отворени до 10 април 2022 г. 23:59 ч. (CET).

За повече информация и подаване на заявлението посетете следния линк: https://apply.eitjumpstarter.eu/

05 апр 2022



Подобни