Икономически университет – Варна

"Жената, земята, цветята – три думи, три гатанки тайни" – благотворителна изложба, посветена на 8 март

По случай международния ден на жената 8 март Студентският съвет при Икономически университет – Варна организира благотворителна изложба на тема „Жената, земята, цветята – три думи, три гатанки тайни“. Еднодневната експозиция беше подредена в галерия „Академика“.

В изложбата бяха включени картини – акрил и масло, дело на Валентина Владова – филолог, педагог и публицист в областта на естетиката, произведения на Ивелина Пенчева и Симона Илиева, както и вдъхновяващи художествени фотографии от Япония с автор Живка Стоянова.

Каузата на благотворителната експозиция беше в подкрепа на жени, страдащи от онкологични заболявания. За целта присъстващите можеха да придобият всяка от картините и фотографиите срещу дарение. Идеята е на Деница Коларова – 3 курс, специалност „Дигитални медии и ПР“ и член на Студентския съвет, пожелала да събере средства в полза на своя учителка от Варненската търговска гимназия, която страда от онкологично заболяване.

„С нещата си припомняме красотата на жената, цветята и земята, но какъв е смисълът на красотата, ако няма добро? Затова събрахме хора, които искат да направят нещо хубаво. Може би то е мъничко, но мисълта, че някой те подкрепя в този момент, за мен е значима“, сподели пред публиката при откриването на изложбата Валентина Владова.

Събитието бе озвучено от концертмайстора на Варненската филхармония Анна Фурнаджиева, която изпълни пиесата „Лебедът“ из „Карнавал на животните“ от Сен-Санс и „Романс“ от Шостакович.

09 мар 2023



Подобни