Икономически университет – Варна

Засадиха дърво послучай 60-годишнината от основаването на Колежа по туризъм – Варна

Сребрист кипарис беше засаден в двора на Колежа по туризъм – Варна на 8 ноември 2023 г. Инициативата е част от програмата със събития, посветени на 60-годишнината от основаването на колежа. Датата не е избрана случайно. На 8.11.1963 г. с Разпореждане № 811 на Министерския съвет е одобрено предложението за създаването на Учебен комплекс по туризъм, който поставя основите на Института по международен туризъм като предшественик на Колеж по туризъм – Варна при Икономически университет – Варна. 

В инициативата се включиха директорът на колежа проф. д-р Велина Казанджиева, доц. д-р Генка Рафаилова, преподаватели, студенти, служители. Така беше продължена традицията за засаждане на дърво по повод кръгли годишнини на учебното заведение.

Колежът по туризъм към Икономически университет – Варна отбеляза 60 години от създаването си с множество събития през 2023 г. В програмата бяха включени поредица от инициативи, срещи, научни форуми и др. с участието на студенти, преподаватели, алумни, партньори от бизнеса. Началото бе поставено през м. февруари със среща-дискусия на тема „Ключът към успеха“ – част от инициативата „60 срещи с 60 успешни възпитаници на Колеж по туризъм – Варна“.

Съвременният Колеж по туризъм – Варна е не само първото висше училище по туризъм в България, но и водещ обучителен център, продължаващ традициите на конкурентоспособно, иновативно и практически ориентирано обучение в творческа колежанска атмосфера и неподправен дух. За своята 60-годишна история Колежът по туризъм – Варна има изключителен принос в личностното и професионалното развитие на над 14 000 специалисти за туристическата индустрия, изпълнителски и ръководни кадри, в редовна и задочна форма на обучение, в специалностите, предлагани във висшето училище.

08 ное 2023



Подобни