Икономически университет – Варна

Участие на ИУ – Варна в годишнината от основаването на университетската мрежа Dukenet

Икономически университет – Варна се включи в годишната конференция на университетската мрежа Dukenet и юбилейното тържество за нейното основаване. Домакин на събитието беше университет CEU Cardenal Herrera във Валенсия, Испания. В срещите участваха представители на 18 университета. Обсъдени бяха следните въпроси:

  • Ребрандиране на мрежата – бяха представени новото лого и визуална идентичност на Dukenet.
  • Меморандум за партньорство и регистриране на асоциация – предстои всички университети да сключат меморандум за партньорство с Dukenet, като се обсъди и възможността мрежата да се преобразува в асоциация.
  • Изпълнени дейности за академичната 2022/2023 година – представиха се резултатите относно три съвместни магистърска програми в мрежата, един проект и две бизнес симулации за студенти.
  • Проектни предложения.
  • Предстоящи дейности за академичната 2023/2024 година.

ИУ – Варна е основен партньор в новата съвместна магистърска програма Magellan, която включва четири университета от Dukenet (приемът в програмата вече започна, като повече информация можете да намерите тук).

През изминалата учебна година в дейности на Dukenet се включиха 19 студенти от нашия университет.

ИУ – Варна ще продължи да бъде активен партньор в мрежата и през учебната 2023/2024 година, като влиза в ролята на съорганизатор на краткосрочна интензивна програма за студенти през м. ноември 2023 г. в Братислава (Словакия) и домакин и организатор на едноседмичен тренинг на тема “Sustainability challenge” през м. май 2024 г. Нашите студенти ще имат възможност да участват в още три инициативи на Dukenet под формата на бизнес симулации в периода февруари – април 2024 г.

Част от програмата беше и уъркшоп, воден от гост лектори от бизнеса, относно приложението на изкуствения интелект във висшето образование. Представителите на университетите партньори се включиха в импровизирана предприемаческа игра за разработване на концепция за AI-базирани образователни продукти.

Събитието приключи с тържествена част, по време на която от името на ректора на ИУ – Варна бяха връчени поздравителен адрес и официални плакети на проф. Франциско Суей (президент на Dukenet) и проф. Тон Перло (основател на Dukenet).

Следете информационните канали на Икономически университет – Варна за новини относно предстоящите събития в рамките на участието ни в университетската мрежа Dukenet.

25 юли 2023



Подобни