Икономически университет – Варна

Студенти и преподаватели от Икономически университет – Варна посетиха туристическото изложение в Истанбул

Пътуващ семинар с преподаватели и 80 студенти от специалност „Туризъм“ – трети, четвърти и пети курс, в Икономически университет – Варна се проведе от 6 до 8.02.2024 г. в Истанбул, Турция. Основната му цел бе участието в мащабното туристическо изложение EMITT. Така висшето училище чрез катедра „Икономика и организация на туризма“ възстанови традицията да посещава експото, която беше прекъсната заради световната пандемия.

Пътуващите семинари са запазена марка, отличителна особеност в обучението на студентите от специалност „Туризъм“. Организират се еднодневни, но задължително и по-дълги (тридневни) изнесени семинари в България и в чужбина. Студентите бяха реални участници в изложението, почувстваха атмосферата на събитието. Видяха представянето на България, на родните общини (изграждане и оформление на щанд, рекламни материали, ангажирани екипи, атракции), както и на другите участващи страни. Паралелно с участието в изложението студентите имаха тридневна богата културна програма, която включваше и задачи от учебния процес като екскурзоводски беседи по време на пътуването. Те се запознаха с историята, традициите, езика, нравите на Истанбул и Турция. Пътуванията са ценен ресурс в обучението – сплотяват, опознават, показват, доказват, придобива се практически опит. Излизането от залите за упражнения и лекции се цени високо от студентите в специалността.

Допринасяме бъдещите професионалисти в сферата на туризма да имат възможност да видят на практика какво представляват туристическите изложения, да ги срещнем с участниците, да им покажем щанда на България, какви са рекламните материали, как страната ни се представя, както и нейните конкуренти“, обясни гл. ас. д-р Красимира Янчева от катедра „Икономика и организация на туризма“. Посетителите на международното туристическо изложение в Истанбул имаха възможност да си направят професионални снимки за спомен на фона на едни от най-атрактивните туристически забележителности в България. Това се случи за първи път на щанда на страната ни чрез фото будка. Посетителите можеха да си изберат за фон 6 възможности – Нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик, Старият град в Пловдив, да са на фон на български планини, сред лавандулови полета или сред природни красоти.

15 фев 2024



Подобни