Икономически университет – Варна

Студент в Икономически университет – Варна беше отличен за проявена доблест при спасяването на човешки живот

На среща с академичното ръководство ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров връчи грамоти за проявена доблест и гражданска активност на Димитър Кандилов – студент първи курс, специалност „Индустриален бизнес и предприемачество“, и на Станислав Иванов – първи курс специалност „Национална и регионална морска сигурност“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Те получиха също почетни плакети и значки на ИУ – Варна.

Двамата 19-годишни младежи са спасили човешки живот. Благодарение на техните адекватни и навременни действия една 56-годишна жена е останала жива, след като е скочила в студеното октомврийско море в района на Втора буна във Варна. В този момент Димитър Кандилов и Станислав Иванов, които се разхождали наблизо, я забелязали и се хвърлили във водата след нея.

„За 20-годишния ми трудов стаж това е може би най-впечатляващата постъпка, която виждам от млади хора. Искам да ви кажа, че те са герои в мирно време! Освен това са действали изключително адекватно, защото, след като извадили жената от водата, са я обърнали настрани, за да може да изтече погълнатата вода, с което са спасили живота ѝ“, споделя пред медиите д-р Искра Величкова от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, която е пристигнала след сигнала на тел. 112.

13 окт 2022



Подобни