Икономически университет – Варна

Споразумение за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Аржентинския университет по бизнес

На официална церемония чрез отдалечен достъп на 9.06.2023 г. беше подписано споразумение за сътрудничество между Аржентинския университет по бизнес (Universidad Argentina de la Empresa – UADE) и Икономически университет – Варна.

На церемонията присъства и посланикът на Република България в Аржентина Н. Пр. Стоян Михайлов, който оказа неоценима подкрепа при осъществяването на контакт между двата университета. От страна на ИУ – Варна в срещата участва и зам.-ректорът по международни връзки и партньорства доц. д-р Радан Мирянов.

Областите на сътрудничество включват обмен на преподаватели и студенти, организация на академични дейности (обмен на научни и технически данни, програми за посещения, научни проекти и др.).

В приветствието си към присъстващите ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров акцентира на успешния бизнес модел на висшето училище, както и на предприемаческата му ориентация в обучението. Стратегиите на двата университета са насочени към прагматичност на обучението, което е добра предпоставка за развитие на партньорството.

12 юни 2023



Подобни