Икономически университет – Варна

Сключен меморандум за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Анкарски университет

На 30 май 2024 г. в Икономически университет – Варна на официална церемония бе подписан меморандум за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Анкарски университет. Турската делегация бе водена от зам.-ректора на Анкарския университет проф. д-р Хасан Сердар Йозтюрк. В нея бяха включени представители на академичното ръководство на Анкарския университет, хабилитирани преподаватели и специалисти по програма "Еразъм+". От българска страна те бяха посрещнати от зам.-ректор по международни връзки и партньорства на Икономически университет – Варна, доц. д-р Радан Мирянов, координатора по програма "Еразъм+" и ръководител на катедра "Маркетинг" доц. д-р Владимир Жечеви, ръководителя на отдел „Международно сътрудничество“ д-р Славена Цонева и други представители на академичния състав на ИУ-Варна.

„От името на нашия ректор проф. д-р Евгени Станимиров, ви приветствам с „добре дошли“. За мен е чест да ви представя накратко Икономически университет – Варна, който има над 104-годишна история и е най-старото висше икономически училище в страната“, бяха думите на доц. д-р Радан Мирянов, зам.-ректор по международни връзки и партньорства.

„ Искам да изкажа благодарността си към колегите от Икономически университет – Варна, че ще работим заедно и ще си сътрудничим. България за нас е много ценен партньор, защото имаме географска близост и общи интереси“, част от обръщението на проф. д-р Хасан Сердар Йозтюрк, зам. ректор на Анкарския университет. Той отбеляза също, че подписването на меморандума ще бъде основа за отлично бъдещо сътрудничество между нашите два университета.

В заключителната част на събитието дискусиите продължиха в посока активизиране на преподавателската и студентската мобилност в специалностите, по които има обучения и в двата университета.

07 юни 2024



Подобни