Икономически университет – Варна

Шествие на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Скъпи колеги – преподаватели, служители и студенти!

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност сърдечно Ви поздравявам от името на академичното ръководство на Икономически университет – Варна!

24 май – ден за почит към двамата боговдъхновени за свещено дело братя Кирил и Методий и техния духовен подвиг.

24 май – най-чистият български ден, в който всички ние преговаряме написаното по стените на родовия градеж с азбуката на паметта и правописа на надеждата.

Уважаеми преподаватели, благодарим Ви, че вдъхновено и всеотдайно осветявате пътя на студентите към просвета.

Скъпи студенти, вървете с гордо изправени глави след българските букви, защото те са азбука и на Европа! Следвайте своите преподаватели, пазете високия дух на нашите книжовници, за да съградите един още по-добър свят!

Честит празник!

проф. д-р Евгени Станимиров
ректор на Икономически университет – Варна

Уважаеми студенти, преподаватели и служители,

От името на академичното ръководство на Икономически университет – Варна Ви каним да се включите в традиционното празнично шествие, което Община Варна организира на 24 МАЙ – ДЕН НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ.

С оглед на по-добрата организация молим да имате предвид следното:

  1. Началото на празничното шествие е в 10:00 ч. от площад “Св. Св. Кирил и Методий”.
  2. Подреждането на блоковете е по предварително установен ред.
  3. Очакваме преподавателите, студентите и служителите в ИУ – Варна и Колеж по туризъм – Варна в 10.15 ч. на бул. „Хр. Ботев“ в платното от страната на Моряшкия клуб след ул. „Д-р Пискюлиев“ (срещу печатницата).

17 май 2024



Подобни