Икономически университет – Варна

Сътрудничество на Икономически университет – Варна с Икономическия университет в Букурещ и Икономическия университет в Братислава в съвместна програма за развитие на бизнес лидери

„Бизнес развитие и лидерство в международен контекст“ е съвместна програма на три университета: Букурещкия икономически университет, Икономическия университет в Братислава и Икономически университет – Варна.

Програмата е подходяща за мениджъри, които работят в Централна и Югоизточна Европа, тъй като предлага водещ бизнес опит и ноу-хау от България, Румъния и Словакия.

Участниците в програмата придобиват знания и развиват умения да превръщат бизнес възможности в успешни бизнес стратегии, да добавят стойност, да адаптират и развиват маркетингови стратегии, да стимулират процеса на брандиране, да ръководят екипи и организации и да тълкуват финансовата информация. Със завършване на обучението си участниците придобиват конкурентно предимство във все по-взаимосвързаната световна икономика.

Програмата дава и възможност на обучаемите да разширят своите международни бизнес контакти за по-нататъшно сътрудничество. Участниците обогатяват и своите междукултурни компетенции чрез досега си до три различни култури. В края на обучението на завършилите се връчват и сертификати от трите университета-партньори по програмата, която включва шест модула:

  • Стратегия и бизнес гъвкавост, април 2023, Букурещ
  • Дигитален маркетинг и брандиране, май 2023, Варна
  • Управление на таланти и развитие на екипи, юни 2023, Букурещ
  • Финансова интелигентност, юли 2023, Братислава
  • Лидерство на хора и организации, септември 2023, Букурещ
  • Старт-ъп предизвикателство за екипа, октомври 2023, Букурещ

Икономически университет – Варна участва в програмата в два модула.

Доц. д-р Владимир Жечев, ръководител на катедра „Маркетинг“, х. ас. Селвет Ниязиева и гл. ас. д-р Пламена Паламарова са преподавателите в модула „Дигитален маркетинг и брандиране“.

Проф. д-р Евгени Станимиров, ректор на Икономически университет – Варна и професор в катедра „Маркетинг“, доц. д-р. Проф. Василе Александру Страт от Катедрата по статистика и иконометрия в Икономическия университет в Букурещ, декан на Букурещкото бизнес училище, и г-жа Мартина Кралова, старши мениджър, съветник и консултант, са ментори на участниците в заключителната част на програмата, която дава възможност да се приложат на практика придобитите умения.

Участието на Икономически университет – Варна в разработването и провеждането на програмата „Бизнес развитие и лидерство в международен контекст“ е част от дългосрочното планиране на университета за сътрудничество с други водещи висши училища и споделяне на
опит в международен план.

За повече подробности: Business Development and Leadership in an International Context

24 апр 2023



Подобни