Икономически университет – Варна

Състезание по плажен голф, посветено на празника на Икономически университет – Варна

Състезание по плажен голф, посветено на празника на Икономически университет – Варна, се проведе на 16.05.2024 г. Участваха студенти и докторанти от различни специалности и курсове на нашия университет. Инициативата беше организирана от катедра „Езиково обучение и спорт“ и отдел „Спорт“ на Студентския съвет с подкрепата на спортен магазин „Декатлон“ – Варна и Асоциация „Биомрежа – България“. Състезанието беше отворено за всички желаещи студенти от университета, но основно се включиха тези, които участваха в обучението за инструктори по плажен голф, реализирано по проект NEST23, финансиран от Европейския съюз по програма „Еразъм + спорт“ и предоставен за осъществяване на ИУ – Варна от Асоциация „Биомрежа – България“. Студентите участваха в 3 състезателни игри, където демонстрираха своята прецизност и точност в съревнованията с хоризонтална и вертикална мишена, а силата на удара си показаха в играта „Далечен изстрел“. След оспорвана игра и динамично променящо се класиране в края на състезанието се излъчи следната призова тройка, за която бяха предвидени ваучери от „Декатлон“ – Варна.

На 1-во място се класира Жанет Стаматова от 1 курс, специалност „Счетоводство и одит“, която събра общ резултат от 50 т. и получи награда ваучер за 100 лв.

На 2 място се класира Кристиян Стаматов отново от 1 курс, специалност „Счетоводство и одит“, който събра 44 т. и получи награда ваучер за 60 лв.

На 3 място се класира Божидар Каменов от 1 курс, специалност „Туризъм“, с резултат 42 т. и получи награда ваучер за 40 лв.

„Декатлон“ – Варна подсигури и две туристически раници за индивидуални награди, които получиха победителите в играта „Далечен изстрел“, където състезателите бяха разделени по полов признак. Там своята класа отново показаха Цветослав Кирилов – 1 курс, специалност „Публична администрация“ и Жанет Стаматова – 1 курс, специалност „Счетоводство и одит“. Като поощрителни награди от Асоциация „Биомрежа – България“ студентите получиха 4 якета и 6 тениски с логото на проект NEST23, а Соня Маноловска от отдел „Спорт“ към Студентския съвет на Икономически университет – Варна връчи на всеки участник възпоменателна грамота. На церемонията по награждаването представителите на Асоциация „Биомрежа – България“ Янка Димитрова и Кристияна Казанджиева раздадоха и сертификатите за участие на студентите, включили се в обучението за инструктори по плажен голф, реализирано по програма „Еразъм+ спорт“.

17 май 2024



Подобни