Икономически университет – Варна

Отворена среща-дискусия с Александра Жекова на тема "Пътят към върха: сноуборд, мотивация и мениджмънт"

В навечерието на женския празник гост-лектор на отворена дискусия на тема "Пътят към върха: сноуборд, мотивация и мениджмънт" със студентите от Икономически университет – Варна беше европейската ни шампионка по сноуборд Александра Жекова. Инициативата за събитието, което се състоя на 6 март 2024 г., беше на отдел “Спорт” към Студентския съвет и катедра “Езиково обучение и спорт”. 

Александра Жекова е европейски шампион в дисциплината сноубордкрос. Създател е на платформата за самопомощ “Growth Club by Alexandra Jekova”. Тя е коуч, ментор и консултант на млади спортисти и предприемачи, мотивационен лектор, както и водещ на събития.

Дискусията с нея предизвика сериозен интерес сред присъстващите на събитието. Тя сподели опита в постигането на своите успехи и каква е мотивация и на пистата и извън нея. Сани Жекова даде редица житейски примери, които студентите слушаха с интерес и се включваха активно в дискусията. 

Студентският съвет продължава своята традиция да среща младите хора с представители на българския спорт, които имат успешна международна кариера и могат да бъдат пример за мотивация на младите хора по пътя към кариерното им развитие. 

Преди дискусията Александра Жекова разгледа академичната сграда на университета се срещна с представители на академичното ръководство – зам.-ректорите доц. д-р Силвия Благоева и проф. д-р Бистра Василева. Тя получи почетен плакет на Икономически университет – Варна и почетен плакет на Студентския съвет, и написа своето послание в почетната книга на висшето училище: "Благодаря Ви за вдъхновението, за уважението и добрия пример! Нека за Вас няма невъзможни цели! Нека знанието, добротата и мъдростта са винаги с Вас! Благодаря Ви!"

07 мар 2024



Подобни