Икономически университет – Варна

Международна седмица за обучение на персонал "Enriching Mobility Experience"

Отдел „Международно Сътрудничество“ на Икономически университет – Варна отново посрещна гости от Европа и света за ежегодната Международна седмица за обучение на персонал.

За трета поредна година събитието събира колеги от международните отдели на университети партньори на ИУ – Варна с цел създаване на нови контакти, обмяна на опит и заздравяване на сътрудничеството между университетите.

Представителите на университети от Казахстан, Франция, Германия, Полша, Чехия, Турция, Северна Македония, Латвия и Сърбия гостуваха на отдел „Международно сътрудничество“ от 4 до 8 юли 2022 г. Те имаха възможност да разгледат кампуса на ИУ – Варна, да се запознаят с метода на работа на отдел „Международно сътрудничество“, да договорят нови партньорства и да подновят вече действащи договори за сътрудничество между своите институции.

Дейностите от Международната седмица включваха и културна програма, която представи на гостите български традиции и обичаи като нестинарски танци и фолклорно изкуство. Отдел „Международно сътрудничество“ организира още кратък курс по български език и редица посещения на исторически и природни забележителности в околностите на гр. Варна като екскурзия до Аладжа манастир и нос Калиакра, и дегустация на български вина в музей "Стара Варна".

Гостите на Международната седмица останаха очаровани от организацията на събитието и подготвената програма и обещаха отново да посетят България и ИУ – Варна при първа възможност.

Събитието беше отразено и от Българското национално радио. Интервюто можете да чуете тук.

13 юли 2022



Подобни