Икономически университет – Варна

"Лятно училище за женско лидерство в дигиталната ера" ще се проведе във Варшава

След огромния успех на предишните издания, проведени в Португалия (2021 г.), Чехия (2022 г.) и Испания (2023 г.), популярната Европейска академия за лидерство на Хуауей има удоволствието да обяви четвъртото издание на Лятното училище за женско лидерство в дигиталната ера. Обучението ще се проведе от 21 до 26 юли 2024 г. във Варшава, Полша. Програмата отново ще събере множество световнопризнати експерти, лидери и ментори за интензивно едноседмично обучение, сравнимо с магистърските програми по бизнес администрация от най-високо ниво, предлагани от водещи университети.

Като част от инициативата на Хуауей за развитие на таланти „Seeds for the future“, Лятното училище за женско лидерство в дигиталната ера подчертава ангажимента на компанията към напредък в цифровото приобщаване и намаляване на разликата между половете. Програмата има за цел да предоставя платформа за развитие на жените и да поведе Европа към по-обединено и устойчиво цифрово бъдеще.

Повече за училищата за женско лидерство в дигиталната ера на Европейската академия за лидерство:

Хуауей и училищата за женско лидерство в дигиталната ера имат за цел да признаят и активно да подкрепят огромния потенциал на женския талант, като дадат възможност на жените да водят технологичната революция.

Процесът по кандидатстване остава отворен до 30 април 2024 г. и докуемнти могат да се подават чрез уебсайта на Европейската академия за лидерство: https://www.europeanleadershipacademy.eu/. Независимо жури, състоящо се от бизнес лидери, учени, политици, защитници на равенството и представители на гражданското общество от цяла Европа, ще избере 29-е кандидати, които ще получат пълни стипендии за тази едноседмична програма. Участниците ще бъдат избрани от всяка от 27-е държави членки на ЕС, като допълнителни места ще бъдат запазени за представители от шестте страни от Западните Балкани и Украйна.

От основаването си през 2021 г. програмите на Европейската академия за лидерство са събрали над 9000 кандидатури от цяла Европа, утвърждавайки ги като първокласна възможност за жените, които искат да оформят бъдещето на технологиите. Модулите обхващат различни теми, включително лидерство, етика на AI, публично говорене, нововъзникващи технологии, устойчивост, предприемачество, разнообразие, технологии за по-добро бъдеще, отворени иновации, преход от хуманитарните науки към областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM), глобално сътрудничество, киберсигурност и управление на проекти.

През последните три години училищата за женско лидерство в дигиталната ера преобразиха живота на повече от 100 жени, като им дадоха възможност да реализират своя лидерски потенциал. Много възпитаници на програмата към момента заемат видни позиции в областта на технологиите, бизнеса, глобалната политика и академичните среди, допринасяйки за престижни институции и международни организации като Масачузетския технологичен институт, ООН и Европейската комисия, като една от възпитаничките служи като най-младия член на парламента на Естония. Други се впуснаха в предприемачеството, оглавявайки иновативни технологични решения за климата чрез своите стартъпи.

За повече информация, моля, посетете уебсайта на Европейската академия за лидерство: https://www.europeanleadershipacademy.eu/

Вижте видеоклипа, обявяващ лятното училище през 2024 г. в Полша:


За Huawei

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, за да осигури превъзходната изчислителна мощ там, където е необходима; Huawei изгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

За повече информация, моля посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei

03 апр 2024



Подобни