Икономически университет – Варна

ИУ – Варна с номинация за наградите на CIMA за Централна и Източна Европа

Традиционната годишна CIMA гала вечер на наградите за Централна и Източна Европа се състоя на 5 декември 2019 г. във Варшава, Полша. Като представител на Икономически университет – Варна беше поканена доц. д-р Анита Атанасова,  която участва в церемонията CIMA GALA.

Бяха оповестени наградите за най-високи постижения съгласно резултатите от изпитите на CIMA и бяха представени новите членове на организацията. Обявени бяха призовете за работодатели, сътрудничещи със CIMA, както и наградата CIMA Excellence.
За най-добра практика в раздела „Сътрудничество на CIMA с работодателите“ бяха наградени две компании: UBS и Shell. За най-добра практика в раздела „Поддръжка за студенти“ отличени бяха отново две компании: Coca- Cola Hellenic bottling company and Hulled Packard enterprise. За най-добра практика в раздела „Адвокат на CIMA и управленското счетоводство“ спечели глобална компания за бизнес услуги IAGGBS.
Трима бяха номинираните за наградите на CIMA през 2019 г. представители на университети сред 20 висши училища в Централна и Източна Европа:

а. Анита Атанасова – Икономически университет – Варна, България
б. Ремигуш Напиьечек – Икономически университет – Познан, Полша
в. Вартоломей Нита – Икономически университет – Вроцлав, Полша

За победител беше избран Вартоломей Нита.

Трябва да се отдаде необходимото признание на целия екип на CIMA CEE за прекрасната организация на събитието, което беше добър случай за среща с колеги, за обмен на идеи, за мотивация и вдъхновение, въпреки трудностите. Потвърди се нуждата от връзка между света на бизнеса и академичните среди.

ИУ – Варна има две програми, акредитирани от CIMA: „Международен бизнес на английски език“ с 3  освободени изпита и „Счетоводство на английски“ със 7 освободени изпита.
Сътрудничеството между CIMA като професионална организация и университета като академична институция е демонстрация на здрава връзка между практиката и образованието и решимостта да се продължи по този път въз основа на високи академични критерии.

11 дек 2019



Подобни