Икономически университет – Варна

ИУ – Варна посреща повече от 50 международни участници в четвъртата Международна седмица на персонала

Отдел „Международно сътрудничество“ на Икономически университет – Варна очаква да посрещне повече от 50 международни гости от близо 20 държави от Европа и света за четвъртата Международна седмица на персонала, която ще се проведе от 03 до 07 юли 2023 г.

Участниците ще дискутират възможности за осъществяване на мобилности за студенти и служители между партниращи университети, съвместни образователни програми и добри практики за подобряване на преживяванията на международни гости в приемащата институция. Те ще имат възможност да се докоснат до българските традиции, култура и история, да научат повече за ИУ – Варна и града, както и да представят институциите и държавите, които представляват.

За първи път Икономически университет – Варна ще посрещне за своята Международна седмица на персонала гости от Нидерландия, Република Южна Африка, Узбекистан, Нигерия, Алжир, Гана, Украйна. Ще има още представители от страни, които ежегодно взимат участие, като Турция, Румъния, Словакия, Чехия, Испания, Португалия, Латвия и др.

Международната седмица на персонала цели да заздрави вече съществуващи партньорства, както и да предостави възможности за създаването на нови такива.

27 юни 2023



Подобни