Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна развива партньорските си отношения със страни от региона на Африка

По покана на българското посолство в Нигерия Икономически университет – Варна организира онлайн среща с институции от Гана с цел укрепване на партньорските отношения и промотиране на възможностите за мобилност на студенти и персонал. Тя се проведе със съдействието на Негово Превъзходителство Янко Йорданов – посланик на България за Нигерия, Екваториална Гвинея, Бенин, Гана и Конго, със седалище в гр. Абуджа, и даде възможност на ганайските ни партньори да научат повече за българската история и култура, както и за университета.

Представителите на Ганайската индустриална камара, Университета на Гана и Университета на Кейп Коуст слушаха и лекции на преподаватели от ИУ – Варна. Гл. ас. д-p Петьо Бошнаков, доц. д-р Десислава Серафимова и ас. Селвет Ниязиева представиха теми, свързани с лозаро-винарския сектор в България, отговорното образование по мениджмънт в българските училища по бизнес и новите холистични начини за измерване на успеваемостта на бизнеса. Срещата предизвика у ганайските партньори интерес да научат повече за България.

Икономически университет – Варна е първото българско висше училище, което организира събитие с такъв формат в региона. То даде възможност страната ни да бъде представена като атрактивна дестинация за чуждестранни студенти от Гана.

11 мар 2022



Подобни