Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна по традиция се включи в празничното шествие за 24 май

Икономически университет – Варна традиционно се включи в градското празнично шествие по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. И тази година в празника на буквите участваха ученици, учители, студенти, преподаватели, служители и културни деятели от училища и университети, научни, културни, творчески и образователни институции от Варна, събрани в рекордните 119 блока.

Хиляди варненци се стекоха на площад "Св. Св. Кирил и Методий", където в 10.00 часа започна празничната програма. Преди това бе отслужен благодарствен молебен в Катедралния храм "Св. Успение Богородично“. 

Празникът започна с фолклорна композиция, а в небето полетяха цветни балони с буквите от българската азбука и гълъби. След това под звуците на химна "Върви, народе възродени“ тръгна и пъстрото празнично шествие, което традиционно се повежда от ученици и учители от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", следвани от носителите на награда "Варна“ за 2022 година.

В блока на Икономически университет – Варна и Колежа по туризъм към него шестваха студенти, преподаватели и служители, начело с академичното ръководство, знамето на висшето училище и жезъла – символ на силата и авторитета на учебната институция. Тази година специално бяха представени и чуждестранните студенти, които се обучават в ИУ – Варна по програма „Еразъм+“.

25 май 2022



Подобни