Икономически университет – Варна

Четири престижни награди за Икономически университет – Варна

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Община Варна господин Иван Портних официално връчи на проф. д-р Пламен Илиев – Ректор на Икономически университет – Варна, най-високото отличие почетен знак "За заслуги към Варна" - златен.

Проф. д-р Пламен Илиев сподели, че този акт от страна на Община Варна е знак на признателност за дългогодишните усилия, които ИУ – Варна полага в град Варна. "Отворени сме към младото поколение, към бизнеса, към всички заинтересовани страни за съвместни дейности. Това е към което се стремим" - каза при награждаването си проф. Илиев.

Голямата награда "Варна" се присъди на варненския художник проф. Стоимен Стоилов за монументалните живописни творби,  създадени в класическото фоайе на Икономически университет – Варна. От трибуната на зала "Пленарна", проф. Стоилов изрази  благодарността си към Академичното ръководство на университета за предоставената възможност за създаване на творбите и заяви желание и занапред да работи в тази насока.

Колективът на Икономически университет – Варна стана носител на награда "Варна" в областта на културата - за мащабен проект и реставрация на старата класическа сграда на университета.

Проф. д-р Стефан Вачков от Икономически университет – Варна също спечели награда "Варна" в сферата на науката и висшето образование – за издаване на монографичното изследване: "Иновациите – новата нормалност в банкирането". Той благодари на колегите си преподаватели от катедра "Финанси", инициатори на това начинание, на ръководството на Икономически университет – Варна в лицето на проф. д-р Пламен Илиев, на проф. Гарабед Минасян и на проф. д-р Милети Младенов.

Приз Сграда на годината 2015
Сграда на годината 2015

20 май 2016



Подобни