Икономически университет – Варна

"Жива библиотека" в ИУ – Варна

Под мотото „Живото слово, което разказва истории от миналото“ университетска библиотека на ИУ – Варна, областният управител проф. Андриана Андреева и Областната администрация – Варна организират за втори път „Жива библиотека“.

Тя ще се проведе в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, а поканата е към студенти, преподаватели, магистрати, служители и всички четящи хора, които искат да вземат участие в среща с живите книги – хората, създали и оставили след себе си истории от минали и от днешни времена.

На 29 октомври 2024 г. от 15:00 ч. в споделеното пространство Coworking Space, ет. Н-4 в ИУ – Варна, ще имате възможност да се срещнете с Християн Облаков – професионален разказвач на истории, изследовател на архитектурното минало на град Варна, който ще представи книгата „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“.

Очаква Ви един необикновен и сладкодумен автор разказвач, който проследява живота и заслугите на един от проектантите във Варна, оставил забележителен отпечатък върху градската среда през първата половина на XX век, проектирал първите хидросъоръжения, както и сгради с ярко присъствие в архитектурните ансамбли на централната градска част.

Живото слово на Християн Облаков, което разказва истории от миналото, ще ни поведе в началото на миналия век във Варна, за да разберем и съпреживеем онези дни, но и за да познаваме и да се гордеем с работата на създателите на облика на морската столица.

Дата: 29 октомври 2024 г. (вторник)
Час: 15:00 ч.
Място: Coworking Space

22 окт 2024



Подобни