Икономически университет – Варна

Завърши виртуалното практическо обучение на студенти от Nottingham Trent University в ИУ – Варна

Виртуално обучение на 29 студенти в ОКС „бакалавър“ от Nottingham Trent University (Великобритания), специалност “Business & Management се проведе от 14 до 18.09.2020 г. в Икономически университет – Варна. То се осъществи по съвместен проект, в който ИУ – Варна за поредна година е четвърта опорна точка за практическо обучение на студенти от NTU – водещ британски университет с международни акредитации от AACSB и EQUIS (след Тулуза, Валенсия и Бърно). Преподаватели от висшето училище изнесоха лекции, а „Coca-Cola European Partners“ и „Solvay Sodi“ домакинстваха от страна на бизнеса с конкретни казуси. Към всяка от петте групи, които студентите от NTU сформираха, бе прикрепен студент или докторант от ИУ – Варна, който да ги подпомага при необходимост.

Икономически университет – Варна е първото висше училище в България, което осъществява подобно виртуално обучение на чуждестранни студенти.

През септември 2019 г. за първи път от ИУ – Варна се проведе изнесен модул с лекции и международни бизнес консултации за студенти от Nottingham Trent University. Домакин на иновативния образователен формат отново беше Икономически университет – Варна. Освен ИУ в него участваха още 7 компании с дейност в града и региона, с водещи позиции в своя бранш. През последните няколко години Икономически университет – Варна е близък партньор на Nottingham Trent University и в съвместни образователни програми. Той беше избран за домакин на курса по международни бизнес консултации не само като академична институция с вековни традиции, но и като утвърден участник в местната икономика, осигуряващ квалифицирани служители на компании и обществени организации в региона и извън него.

Модулът по международни бизнес консултации е уникален вид образователна дейност, при която студентите могат да прилагат получените знания от своите теоретични проучвания, решавайки практически проблеми на съответната компания в екипната си работа.

21 сеп 2020



Подобни