Икономически университет – Варна

Виртуална информационна сесия за стипендии за изследователска и преподавателска дейност в САЩ по програмата "Фулбрайт"

На 17 ноември 2023 г. от 15:30 ч. Ви каним на виртуална информационна сесия за стипендии за изследователска и преподавателска дейност в САЩ по програмата "Фулбрайт" през академичната 2024/2025 г.

Всяка година Комисия "Фулбрайт" предоставя между 10-12 стипендии за учени и докторанти във водещи университети в САЩ.

Ако имате защитена докторска степен и идея за американска приемаща институция, в която да извършите изследване в рамките на 3-5 месеца, можете да кандидатствате до 5 декември 2023 г. за пълно финансиране по програмата "Фулбрайт".

Ако сте редовен или задочен докторант, който би искал да използва информационните ресурси и изследователски възможности на предпочитан американски университет в рамките на 6 месеца, също можете да кандидатствате за стипендия до 5 декември.

Стипендиите "Фулбрайт" за учени, изследователи и докторанти осигуряват пълна месечна издръжка, двупосочен самолетен билет, здравна застраховка и безплатна виза.

Детайли за процеса на кандидатстване, финансирането и приемащите институции ще представи Мария Костова - програмен координатор за български стипендианти. Ще има възможност за въпроси и отговори, както и за консултации.

Можете да се регистрирате за виртуалната среща тук: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_oqSBRIrpQV6iX2Q-2O5XFg

Очакваме ви!

14 ное 2023



Подобни