Икономически университет – Варна

Турнир за купата на Ректора на ИУ-Варна 2019

За осма поредна година Икономически университет - Варна утвърди партньорството в прехода от средното към висшето образование и популяризирането на спорта сред учениците. На 28 и 29 март 2019 г. в Спортен комплекс на ИУ-Варна се проведоха състезания по волейбол, баскетбол 3Х3 и Тенис на маса от традиционното издание на „Купата на Ректора” на ИУ-Варна. В организираните състезания от катедра „Физическо възпитание и  спорт” с партньорството на Дирекция „Спорт” към Община Варна взеха участие ученици от VIII до XII клас от училища в гр. Варна и отбори на домакините от Икономически университет - Варна. В рамките на организирания „Спортен диалог” участниците получиха информация за кандидатстудентски прием 2019/2020 г., а създадените конкакти на спортната площадка укрепваха приятелските отношения между учениците и студентите. 

В надпреварата по волейбол за "Купата на Ректора" на ИУ-Варна при мъжете провела се на 28.03.2019 г. участие взеха училищните отборите на Първа ЕГ, ГПЧЕ „Йоан Екзарх, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна и представителен отбор на ИУ-Варна. След изиграните срещи в турнира на първо място се класираха момчетата от отбора на ГПЧЕ „Йоан Екзарх. Второто място завоюва отбора на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна, а на трето място останаха момчетата на Първа ЕГ. За постигането на един истински „спортен диалог” студентите взеха участие в турнира извън класирането.

Срещите от турнира по баскетбол 3Х3 се проведоха на 29.03. /петък/ в Спортния комплекс на Икономически университет – Варна. Зрителите в залата станаха свидетели на много оспорвани срещи, които бяха наситени и с атрактвни отигравания. При юношите учениците от Първа ЕГ, успяха да постигнат най-много победи и да спечелят "Купата на Ректора" на ИУ-Варна. На второ място останаха момчетата от Професионална техническа гимназия, а на трето място се класираха техните колеги от Средно училище с езиково обучение "Ал. С. Пушкин",

Турнирът по тенис на маса за "Купата на Ректора" на ИУ-Варна се проведе 29.03.2019 г. (петък). В Класирането при момичетата първото място зае Димана Николова от ПГ по химични и хранително-вкусови технологии „Д. И. Менделеев“, а веднага след нея се класира нейната съученичка Звезделина Кънчева от същата гимназия. На трето място остана Янита Пеева от ИУ-Варна.

При момчетата носител на златното отличие стана Иван Радков от Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ спечелил срещите си с минимална преднина пред Хакан Кямел от ИУ-Варна. На третото място се класира Павел Божидаров от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“.

01 апр 2019



Подобни