Икономически университет – Варна

Студенти на ИУ – Варна удостоени с годишни поименни награди от Община Варна

Осем студенти получиха награди от Община Варна за постигнати високи резултати в различни области на международно и национално ниво. Номинациите за годишните поименни награди бяха одобрени с пълно единодушие на заседание на Общинския съвет. По традиция отличията бяха връчени на тържествена церемония на 16.12.2019 г. в сградата на общината.

В раздел „Педагогически науки“ призьор е Любослав АЛЕКСАНДРОВ – студент 3 курс, специалност „Информатика“ Икономически университет – Варна. Той завоюва четвърто място в XXXI Републиканска студентска олимпиада по програмиране.

На церемонията бяха връчени и наградите от традиционния конкурс на Териториалната организация на НТС – Варна, за най-добра дипломна работа – 2019 г., в който са се конкурирали 29 разработки в тематичните направления „Технически науки“, „Икономически науки“, „Хуманитарни науки“.

И тримата наградени в направление „Икономически науки“ са от Икономически университет – Варна. На първо място е Антонио Антониев ХАДЖИКОЛЕВ – специалност „Информатика“, за дипломна работа на тема: „Възможности за приложение на концепцията „умен град“ в град Варна.”. На второ място – Михаил Емилов ДИМИТРОВ – специалност „Финанси”, за дипломна работа на тема: „Влияние на макроикономически индикатори върху цените на българския фондов пазар.“. На трето място: Габриела Юлианова АНАСТАСОВА – специалност „Маркетинг и бранд мениджмънт – СПНУ”, за дипломна работа на тема:  „Анализ на потребителската удовлетвореност и лоялност по примера на “Cherry by Merry ”. Наградите на всички отличени бяха връчени от проф. д-р Стефан Вачков – председател на ТО на НТС – Варна.

 

16 дек 2019



Подобни