Икономически университет – Варна

Споразумение за сътрудничество между Германо-българската индустриално-търговска камара и Икономически университет – Варна

Споразумение за сътрудничество между Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Икономически университет – Варна беше сключено на 21.10.2022 г. Подписи под документа поставиха главният управител на сдружението д-р Митко Василев и ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров.

Двете страни се споразумяха да работят заедно в дух на взаимноизгодно и  ползотворно сътрудничество с цел разширяване на съвместната работа университет – бизнес. Те ще си съдействат при осъществяване на следните дейности:

  1. Обсъждане и обогатяване на учебните планове по дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми, съобразно актуалните потребности на бизнеса.
  2. Представяне на реални казуси от практиката, с цел включването им в учебния процес.
  3. Изнасяне на практически ориентирани презентации или лекции от представители на бизнеса пред студенти от университета. 
  4. Осъществяване на обмен на преподаватели, гост-лектори и гост-изследователи; обсъждане на научни изследвания, включително участия на изследователски семинари, научно-практически конференции и дискусии.
  5. Популяризиране на партньорството и съвместните инициативи за увеличаване на обществения престиж на двете институции.
  6. Посещения в предприятия – членове на Германо-българската индустриално- търговска камара, които са постигнали високи резултати в своите области.
  7. Студентски практики на студентите от университета в ГБИТК и във фирми, членуващи в сдружението.

Споразумението беше подписано в присъствието на доц. д-р Христо Мавров – ръководител на катедра „Обща икономическа теория“. Проф. Станимиров връчи на д-р Василев почетния плакет на Икономически университет – Варна.

 

21 окт 2022



Подобни