Икономически университет – Варна

Работна среща между ректора на Икономически университет – Варна и председателя на Управителния съвет на Съюза на учените – Варна

Работна среща между  ректора на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров и председателя на Управителния съвет на Съюза на учените – Варна, проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н. се състоя на 27.10.2022 г. Двамата обмениха идеи, свързани с целта на професионалната организация да бъде територия на единение между научните и научно-преподавателските кадри във висшите училища и други изследователски звена; работата с младите учени; ролята и значението на науката и научните изследвания като движещ фактор за развитието на Варненския регион и др.

Проф. Йотова подчерта, че секция „Икономически науки“ към Съюза на учените – Варна, чийто председател е доц. д-р Събка Пашова – ръководител на катедра „Стокознание“ в ИУ – Варна, работи много активно. Сред доказателствата за това са над 60-те научни доклада, които ще бъдат представени на заключителната научна конференция "Науката в служба на обществото – 2022" в секция "Икономически науки" на 28.10.2022 г. в ИУ – Варна.

Проф. Станимиров връчи на проф. Йотова почетния плакет на Икономически университет – Варна, а той получи от нея юбилейното издание „Исторически преглед“, посветено на 70-годишнината от основаването на Съюза на учените – Варна.

27 окт 2022



Подобни