Икономически университет – Варна

Публична лекция на тема "Нарастващата роля на Азербайджан в енергийната безопасност на Европа"

Икономически университет – Варна организира публична лекция на тема "Нарастващата роля на Азербайджан в енергийната безопасност на Европа" на 24.09.2024 г. от 15.00 ч. в ЗАЛА 1. Гост-лектор ще бъде Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов – извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България.

Събитието е със свободен достъп за всички студенти, преподаватели и служители на ИУ – Варна. Работният език е английски. Заповядайте!

Д-р Хюсейн Хюсейнов е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България с декрет на Президента на Република Азербайджан на 19 април 2021 г. През 2019 – 2021 г. е директор на отдел „Анализи и стратегически изследвания“ в Министерството на външните работи на Република Азербайджан. През 2015 – 2018 г. е работил като заместник-началник на отдел „Анализи и стратегически изследвания“ в МВнР. През 2012 – 2015 г. е бил съветник в Представителството на Азербайджан към НАТО по политическите въпроси и сигурността на двустранното партньорство между Азербайджан и НАТО. През 2009 – 2011 г. е първи секретар на отдел „Външнополитическо планиране и стратегически изследвания“ в Министерството на външните работи на Азербайджан и ръководи дейността на отдел „Външнополитическо планиране“. От 2005 до 2008 г. служи в представителството на Азербайджан към Европейския съюз. Портфолиото му включва политически и политико-военни въпроси. През 2001 – 2005 г. е заемал няколко длъжности в Министерството на външните работи на Азербайджан като отговорен за регионалната сигурност, управлението на кризи и разрешаването на конфликти. През 1999 – 2001 г. е началник на отдел „Връзки с обществеността и външни отношения“ на азербайджанския Студентски съвет при министъра на образованието на Азербайджан. Има докторска степен по политически науки от Академията за публична администрация към Президента на Република Азербайджан, а също завършва с отличие бакалавърска и магистърска степен по международни отношения към Института за социално управление и политически науки в Баку.

19 сеп 2024



Подобни