Икономически университет – Варна

Призово място за студенти от Икономически университет – Варна в състезание по медиация

Студенти от Икономически университет – Варна спечелиха призовото трето място на Четвъртото национално състезание по медиация за студенти. Висшето училище се включи с два отбора в надпреварата, която се проведе на 5 и 6 ноември 2022 г. в София и събра 60 студенти от 16 различни специалности в 9 български университета.

След оспорвана надпревара Александра Пенева – специалност „Реклама и медийни комуникации“, ОКС „магистър“, и Олчай Юсуф – трети курс, специалност „Международни икономически отношения“, ОКС „бакалавър” спечелиха третото място в категория „Адвокат и клиент“.

Техен треньор е гл. ас. д-р Диана Димитрова – преподавател в катедра „Правни науки“ и сертифициран медиатор. Тя сподели, че е много удовлетворена от представянето на отборите. С всяка година студентите се представят все по-добре. Това състезание им носи не само удовлетвореност от доброто представяне и спечеленото място, но и нови познания, които биха могли да използват в професионалния и личния живот, подобрявайки комуникативните си умения.

Състезанието по медиация се организира от Сдружение „Център за разрешаване на спорове“ и с подкрепата на Националната асоциация на медиаторите и Съюза на юристите в България като част от инициативите за популяризиране на медиацията. ИУ – Варна е редовен участник в него и единственото висше училище у нас с Университетски център по медиация.

09 ное 2022



Подобни