Икономически университет – Варна

Призови места за ИУ – Варна в Националната студентска олимпиада по математика'2022

В периода 13 – 15 май 2022 г. в Равда се проведе традиционната Национална студентска олимпиада по математика с домакин УНСС. Тя е най-мащабното математическо състезание за студенти в България и се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката и спонсорството на Фондация “Еврика”.

В състезанието участваха 67 студенти от 12 висши училища в страната, разделени в три групи – „А“, „Б“ и „В“, в зависимост от броя часове по математически дисциплини, изучавани в I курс.

Икономически университет – Варна участва с отбор от трима студенти, които се състезаваха в група „В“. В индивидуалното класиране в тази група Мирена Веселинова Димитрова от 1 курс, спец. „Международен бизнес – англ. език“ завоюва златен медал, а Синем Меджнун Салим от 2 курс, спец. „Информатика и компютърни науки“ и Виктория Георгиева Георгиева от 1 курс, спец. „Предприемачество и инвестиционен мениджмънт“ спечелиха сребърни медали.

ИУ – Варна се класира на трето място отборно и в класирането по висши училища в група „В“ – на две точки от първенеца УНСС и на една точка от заелия второ място отбор на я факултет в СУ „Св. Климент Охридски“.

18 май 2022



Подобни