Икономически университет – Варна

Преподаватели и докторанти от ИУ – Варна се срещнаха с българския посланик в Сърбия

Преподаватели и докторанти от Икономически университет – Варна, които участваха в конкурс за докторанти за разработване на природосъобразни и устойчиви проекти в Белград, присъстваха на официална среща с посланика на България за Република Сърбия.

Негово Превъзходителство Петко Дойков и екипът му посрещнаха групата от ИУ – Варна, водена от зам.-ректора по интернационализация доц. д-р Радан Мирянов, и изразиха готовност българската мисия да съдейства на университета при установяването и развитието на партньорски отношения с институции в Сърбия.

Доц. д-р Радан Мирянов представи постиженията на ИУ – Варна в областта на интенационализацията, като подчерта, че университетът работи с над 350 международни партньори от цял свят. Той връчи на Н. Пр. Петко Дойков плакет от името на ректора на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров.

Българската мисия в Сърбия ще подпомогне привличането на международни студенти от Сърбия у нас, като съдейства на ИУ – Варна с участието в международни изложения за висше образование, промотира университета пред сръбски граждани и им предоставя информация за процеса по кандидатстване за виза и пребиваването в България с цел обучение.

24 мар 2022



Подобни