Икономически университет – Варна

Първо място в международна стартъп инициатива за предприемачески екип студенти от Икономически университет – Варна

Екип студенти от Икономически университет – Варна е победител в първия етап на международната инициатива Start for Future в направлението „Устойчива мобилност“ (Sustainable Urban Mobility). Четвъртокурсниците бяха фаворити на журито от EIT Urban Mobility, с което се класираха за следващия етап на инициативата за работа в международен инкубатор. 

Кристиян Команчев от специалност „Международни икономически отношения“ и Йоанна Георгиева от специалност „Информатика“ разработват B2B бизнес модел и прототип за приложението си Share The Ride. Целта на приложението е улесняване на мобилността на служителите от големите компании и същевременно намаляване на трафика и въглеродните емисии. Екипът ще се бори за финансиране на финала, за да реализира идеята си. С младите таланти в продължение на два месеца работиха техните ментори доц. д-р Валентина Макни от катедра „Международни икономически отношения“ и Николай Петканов – предприемач с над 25 години опит, основател и съосновател в 9 стартъп компании.

Споделеният опит от участието им в предприемаческата инициатива на eBridge Alliance и Европейския институт за иновации и технологии, както и призивът им към други млади таланти, можете да изгледате в интервюто.

05 юли 2021



Подобни