Икономически университет – Варна

Отборът на Икономически университет – Варна спечели "Купа 8 декември" по мини футбол

Отборът на Икономически университет – Варна спечели „Купа 8 декември“ по мини футбол след двудневни оспорвани двубои. Победителите бяха излъчени на 10.11.2022 г. Мачовете се играха на Общинския спортно развлекателен комплекс „Младост“. По регламент всеки университет можеше да участва с до два отбора.

До финала достигнаха студентите на Икономически университет – Варна и първият отбор на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов" – Варна. ИУ – Варна поведе първи в мача и успя да наложи доминацията си до края на срещата. С общ резултат 3 на 1 отборът, воден от ст. пр. д-р Димитър Димитров, стана шампион по мини футбол в „Купа 8 декември“. Сребърните медали и купата за второ място останаха за МУ – 1.

В малкия финал вторият отбор на Медицинския университет спечели третото място, като победи категорично студентите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с резултат 8:4.

Организатори на събитието са Община Варна чрез дирекция „Спорт“, Студентските съвети и академичните звена отговарящи за спорта в университетите. Община Варна осигури и предметните награди, които бяха връчени на победителите от Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“.

Следващата проява от спортната програма по случай 8 декември – празникът на българските студенти, е в събота (12.11.2022 г.) от 10.30 ч. в закрития басейн на ПК „Приморски“, където студентите ще премерят сили в плуването, а на 17 ноември от 17.00 часа е турнирът по стрийтбол 3х3 в Спортния комплекс на Икономически университет – Варна.

11 ное 2022



Подобни