Икономически университет – Варна

Младежка инициатива "Олимпиада по финансова математика за студенти" 2023 г. се проведе в ИУ – Варна

На 11.11.2023 г. в Икономически университет – Варна се проведе „Олимпиада по финансова математика за студенти“ за втора поредна година.

Младежката инициатива беше организирана от Община Варна и катедра „Статистика и приложна математика“ при Икономически университет – Варна.

Инициативата имаше за цел да повиши интереса на студентите за изграждане на съвременни умения, създаване на социална отговорност за управлението на личните финанси и инвестирането и да мотивира студентите за повишаване на успеваемостта в процеса на придобиване на финансова грамотност като част от функционалната грамотност.

В олимпиадата взеха участие 21 студенти от Икономически университет – Варна и от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

На първо място се класира Ивана Москова от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, на второ място се класира Йоан Пионтек от Икономически университет – Варна и на трето място се класира Антон Антонов от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

Всички участници в олимпиадата получиха сертификати за участие, а на класиралите се на първо, второ и трето място Община Варна осигурява грамоти и парични награди. На участниците, които имат шест и повече точки в олимпиадата, Община Варна предоставя предметна награда – ваучер за книги от книжарница Хеликон на стойност 50 лв.

13 ное 2023



Подобни