Икономически университет – Варна

Министърът на електронното управление Божидар Божанов посети Икономически университет – Варна

Министърът на електронното управление Божидар Божанов посети Икономически университет – Варна на 16.05.2022 г. Той се срещна с ректора проф. д-р Евгени Станимиров, който го запозна с историята и приоритетите в дейността на 102-годишния университет, които го открояват от другите висши училища в страната.

Министър Божанов участва в среща с членовете на ИКТ клъстер – Варна, чийто домакин беше Икономически университет – Варна. В началото на събитието проф. Станимиров връчи почетния плакет на университета на министър Божанов и на председателя на УС на клъстера Емил Цанков.

ИКТ Клъстер – Варна, е сдружение с нестопанска цел, официално учредено през 2008 г. То е обединение на фирми от сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) във Варненския регион и няколко фирми от поддържащи отрасли, чиято обща цел е клъстерът да се превърне в регионален лидер в развитието на икономическата конкурентоспособност и център за обмяна на „ноу-хау”.

По време на събитието председателят на Управителния съвет на ИКТ клъстер – Варна, Емил Цанков направи отчет за дейността и бяха връчени сертификатите за членство в сдружението. Сертификата си за пълноправно членство получи и Икономически университет – Варна.

16 май 2022



Подобни