Икономически университет – Варна

Международна практическа и научна конференция за студенти и докторанти „Дигитализация в образованието – стъпка към успешна професионална реализация“

Първият модул от Международната практическа и научна конференция за студенти и докторанти „Дигитализация в образованието – стъпка към успешна професионална реализация“ се проведе на 25 ноември 2021 г. Тя е част от  дейностите по проект № КП-06-Н45/1 на тема "Дигитализация и дигитални компетентности – тенденции и иновативни практики във висшето образование и пазара на труда". В този модул се включиха онлайн с доклади участници от Украйна, Сърбия, Тайван, Бангладеш, Хаити, Белиз, Филипини, Есватини (Свазиленд) и Сейнт Винсент. 

Амбицията на организаторите е конференцията да се превърне в ежегодно събитие, обединяващо научноизследователската активност на студенти и докторанти не само от България, но и от чужбина, с подкрепата на техните преподаватели в ролята на ментори и научни консултанти.

Целта е по този начин да се провокира интересът на студентите и докторантите към актуалната тема за приложение на дигитализацията в сферата на образованието, като ги привлече към научноизследователска работа и споделяне на техните нагласи, очаквания и виждания за учене и работа в дигиталната ера. Организационният комитет на конференцията благодари на проф. д-р Цонг-Ру Лий, с чиято помощ се реализира поредната инициатива, утвърждаваща успешното сътрудничество  между Икономически университет – Варна и National Chung Hsing University (NCHU), Тайван. 

29 ное 2021



Подобни